Astrologie

AstroLuz

AstrologieAstroLuz is de naam van mijn astrologiepraktijk. Het betekent “ sterrenlicht”. Ik studeer, onderzoek en experimenteer met astrologie. Astrologie met een astronomische basis, een wetenschappelijke basis. Als praktiserend astroloog ben ik lid van de NVWOA (Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar Astrologie), de VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie), waarvan ik twee jaar voorzitter mocht zijn en lid van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN). Ook ben ik lid van Astrologisch Genootschap Aquarius  en het Bosch Astrologisch Genootschap. Ik beoefen de astrologie van de Zwarte Lichten, waarvan de beginselen in de boeken van George Bode 1 te vinden zijn. Zwarte lichten zijn geen fysieke hemellichamen, maar punten binnen en op de -bij benadering- ellipsvormige banen van de maan om de aarde (Zwarte Maan en Priapus; het maanknopenkruis) en van de aarde om de zon (Zwarte Zon en Diamant).

Zwarte Lichten

Zwarte LichtenHet plaatje hiernaast geeft een idee waar we over praten bij de zwarte lichten. De baan van de zon om de aarde is denkbeeldig -feitelijk draait de aarde om de zon- en is in verhouding veel groter dan de baan van de maan om de aarde. De snijpunten van beide ellipsvormige banen worden de maanknopen genoemd. Hieronder een beter plaatje met de aarde in een ellipsbaan om de zon.

De drie assen: Zwarte Zon-Diamant, Zwarte Maan – Priapus en de maanknopen as

De maan wordt in haar baan om de aarde sterk beïnvloed door de aantrekkingskracht van de zon. Haar baan is een ellipsvormige spiraal om de ellipsbaan van de aarde om de zon. Daardoor is er sprake van een werkelijke en een “gemiddelde” positie van de Zwarte Maan. Men dient te beseffen dat het hier gaat om berekende punten en geen fysische lichamen zoals de zon, maan, aarde en planeten. In een horoscoop beweegt de (ongecorrigeerde) Zwarte Maan zich altijd direct, nooit retrograde. De gecorrigeerde Zwarte Maan slingert om de positie van de Zwarte Maan en kan zich voor of achter de Zwarte Maan bevinden en in beide gevallen direct en retrograde bewegen. In het volgende plaatje is de gecorrigeerde Zwarte Maan-Priapus as weergegeven.

De Zwarte Maan-Priapus as en de gecorrigeerde as

Perséphone en Vulkanus

Naast de zwarte lichten worden ook de posities van twee hypothetische planeten, Persephone en Vulcanus, gebruikt. Zo ontstaat er een duidingsschema waarbij ieder Zodiakteken precies twee heersers heeft die ook over een zusterteken heersen en waarbij Saturnus en Uranus niet over specifieke tekenparen heersen.

 

Zodiac Tabel

De verdeling van de twaalf tekens van de Zodiak toont een intrigerend 2×3 en 4×5 relatieschema tussen de tekens, d.w.z. tweemaal een afstand van 3 tekens (90°) en viermaal een afstand van 5 tekens (150°). Ik heb dit uitgebeeld in onderstaand plaatje.

Planeten

Mijn pagina’s:

Consulten

Wat hebben de planeten in ons zonnestelsel voor jou in petto? Ik vertel het je graag. Naast de geboortehoroscoop, die informatie geeft over aanleg, karakter en levensfasen, maak ik progressieve- en transithoroscopen en relatiehoroscopen.


1 Zie: “Handboek Astrologie”, George Bode, ISBN 9789063254650.


Neem vrijblijvend contact op via info@ceesjansen.nl.