Over Cees Jansen

Astrologie, Cryptografie, Metafysica, Transpersoonlijke counseling

Cees JansenDr.ir. Cees Jansen is oud hoogleraar cryptologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na meer dan drie decennia van technisch-wetenschappelijke activiteiten beleef ik in oktober 2011 een bijzondere bewustzijnservaring. Sindsdien beschouw ik de waargenomen werkelijkheid veel meer vanuit een filosofische, metafysische invalshoek.

Ik houd me sinds 1976 bezig met Astrologie en al meer dan 20 jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in verschillende religies. Met name de apocriefe geschriften, de Hermetica en de mystiek hebben mijn belangstelling. Sinds 2012 is Astrologie een belangrijke activiteit geworden. Dat was na de tweede Saturnus return eind 2012. Ik besloot toen om te gaan studeren en mijn rechterhersenhelft verder te ontwikkelen. Drie jaar studie Zingeving en Spiritualiteit aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen te Utrecht betekenden voor mij verbreding en verdieping in Filosofie, Religies, Jungiaanse Psychoanalyse en transpersoonlijk counselen.

In het dagelijks leven houd ik me nog deels met cryptografie bezig. Daarnaast studeer ik astrologie, volg regelmatig workshops op dit gebied en kun je bij mij terecht voor astrologische adviezen. Ook heb ik een aantal persoonlijke projecten waar ik met regelmaat aan werk, maar die soms ook wel een paar maanden stilliggen. Om er een paar te noemen: de Gulden Verhouding, Muziek van transcendente getallen, de Platoonse lichamen, Tijdloze Werkelijkheid. Ik beschouw het als alchemistisch werk om tot inzichten te komen over de samenhang van de Kosmos. Neem ook eens een kijkje op mijn P&P pagina.